Fout
  • Het template voor deze weergave is niet beschikbaar. Neem contact op met de websitebeheerder.

Home

Kunstatelier De 3 Sleutels verhuist naar nieuwe locatie

 Kunstatelier De 3 Sleutels verhuist naar nieuwe locatie

Tom Vandenberghe leidt ons een laatste keer rond in Atelier De 3 Sleutels. Het imposante werkgebied van enkele kunstenaars, die de gebouwen gratis mochten gebruiken, verdwijnt misschien voor de bouwplannen op de Oosteroever.

 

Atelier De 3 Sleutels ligt in het grote hoekgebouw op de Hendrik Baelskaai. Binnen enkele weken gaat het pand misschien tegen de vlakte en verhuizen de kunstenaars mee met de eigenaar Willy Versluys naar een kleinere werkplek verderop. Oostendenaar Tom Vandenberghe (40) kijkt dan ook met gemengde gevoelens naar de mooie graffitiwerken op de muur. 

"We zaten hier ongeveer een jaar. Om onze passie te beoefenen hebben we nood aan grote ruimtes en redelijke muren. Af en toe werken we met het kunstenaarsstatuut in opdracht van bedrijven of scholen maar dankzij deze loods konden we ons ding echt doen. De spuitbus is ons medium", toont hij het werk die onder meer samen met Siegfried Vynck tot stand kwam. Ook Angelo Kileart viert er zijn kunsten bot. "We zijn dus de drie sleuteldragers van het pand, vandaar de benaming Atelier De 3 Sleutels", duidt Tom. Intussen is de verhuizing volop bezig en betrekken de creatievelingen binnenkort een nieuwe stek op de Oosteroever.

Atelier de 3 Sleutels kun je volgen via www.facebook.com/3sleutelsAtelier

(Bron en foto: De Zeewacht - KM)

 

Read more http://oostendseoosteroever.be/264-kunstatelier-de-3-sleutels-verhuist-naar-nieuwe-locatie.html