Hollandse kok an uze trap

 

De Hollandse TV-kok Julius mag van Christel e bitje meehelpen in heur kraam an de trap.

 

Er is heel wat werk aan deze soep waarvan ik het recept zelf ontwikkeld heb. Als je alles zelf doet (garnalen pellen, vis fileren, ...)

moet je wel rekenen op een bereidingstijd van ongeveer 2 uur. Het voordeel is dat je zowat alles

kan voorbereiden waardoor je de dag van het etentje vrij weinig werk hebt.

 

 
Zelfgemaakte visfond

Lees meer: Recept Vissoep met Koreander

Voor de lekkerbekken eens iets totaal anders op Oostendse Verhalen. Mijn favoriete recept voor Oostendse garnaalkroketjes.

Er is wat werk aan, maar de reacties zijn steevast lovend.
 
garnaalkroket oostende
 
Als je 1kg verse garnalen neemt krijg je hiervan ongeveer 600gr. garnalenkoppen en 300gr. garnalenvlees.
Als ik dit recept maak koop ik 1 kg verse ongepelde garnalen die ik zelf pel en een doosje van 250gr. reeds gepelde garnalen.
Voor de garnalenmelk gebruik ik ongeveer 350g garnaalkoppen, de rest gebruik ik als een basis voor een lekkere vissoep.
Bij dit recept is het belangrijk om de precieze hoeveelheden af te wegen.
 
Met dit recept maak je +/- 14 vrij grote garnaalkroketten.
 

Lees meer: recept smeuige garnaalkroketten

geschreven op 27/04/2012
hollandse-kok-aan-uze-trapHollandse kok an uze trap   De Hollandse TV-kok Julius mag van Christel e bitje meehelpen in heur kraam an de trap.  
geschreven op 08/01/2011
recept-vissoep-met-koreanderEr is heel wat werk aan deze soep waarvan ik het recept zelf ontwikkeld heb. Als je alles zelf doet (garnalen pellen, vis fileren, ...) moet je wel rekenen op een bereidingstijd van ongeveer 2 uur. Het voordeel is dat je zowat alles kan voorbereiden waardoor je de dag van het etentje vrij weinig werk hebt.     Zelfgemaakte visfond Ingrediënten voor 2,5 liter soep: De vis Filets van verse vast kokende witte zeevis zoals kabbeljauw, Staartvis (lotte), griet, schol, ... zorg voor in totaal +/- 1,5 kg ongekuiste vis als je zelf de visbouillon trekt. Persoonlijk vind ik vettere vis zoals zalm niet passen in deze...
geschreven op 05/01/2011
recept-smeuige-garnaalkrokettenVoor de lekkerbekken eens iets totaal anders op Oostendse Verhalen. Mijn favoriete recept voor Oostendse garnaalkroketjes. Er is wat werk aan, maar de reacties zijn steevast lovend.     Als je 1kg verse garnalen neemt krijg je hiervan ongeveer 600gr. garnalenkoppen en 300gr. garnalenvlees. Als ik dit recept maak koop ik 1 kg verse ongepelde garnalen die ik zelf pel en een doosje van 250gr. reeds gepelde garnalen. Voor de garnalenmelk gebruik ik ongeveer 350g garnaalkoppen, de rest gebruik ik als een basis voor een lekkere vissoep. Bij dit recept is het belangrijk om de precieze hoeveelheden af te wegen.   Met dit recept maak je +/- 14 vrij grote garnaalkroketten.     voor...