Fout
  • Het template voor deze weergave is niet beschikbaar. Neem contact op met de websitebeheerder.

Home

Wedstrijd voor amateur-jazzgroepen

Jazzenede is een gratis muzikale happening rond jazz, blues en rootsmuziek, in en rond de dorpskern van Assenede. Drijvende kracht achter dit project is Strandpaal 28, een vzw die op het vlak van organisatie van cluboptredens en grotere evenementen al 20 jaar haar sporen heeft verdiend.

Jazzenede zorgt niet alleen voor muziek, maar probeert ook de omgeving, de bevolking en de lokale verenigingen te betrekken bij het festival. Het dorp wordt als het ware ‘opgezogen’ in het thema van de happening. Gespreid over 5 dagen – van woensdag 8 tot en met zondag 12 augustus 2012 – vind je in de dorpskern naast de hoofdbrok aan concerten ook een kunstproject, straattheater, expo’s, kinderanimatie, workshops en nog veel meer.

Jazzenede bereikt ruim 10.000 toeschouwers en wordt gedragen door zo’n 100 vrijwilligers.

Waarom een wedstrijd voor amateurgroepen? Jazzenede wil niet alleen gevestigde waarden programmeren maar ook jong en minder jong amateurtalent een podium bieden. “Pop- en rockgroepen kunnen in zowat elke gemeente terecht voor wedstrijden maar als je jazz, blues of rootsmuziek speelt, is dat minder evident”, zegt Pablo Smet, een van de organisatoren. Jazzenede wil hieraan tegemoet komen door in samenwerking met Muziekmozaïek, Impulscentrum voor Folk en Jazz, groepen de kans te geven te komen spelen op het festival. Er zijn clubconcerten en een betaalde coaching te winnen.

Wedstrijd voor amateur-jazzgroepen Wil je je kandidaat stellen mail dan je gegevens voor eind juni naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Authors: Administrator

Read more http://www.oostende.be/nieuwsdetail.aspx?id=6759