Fout
  • Het template voor deze weergave is niet beschikbaar. Neem contact op met de websitebeheerder.

Home

Ben jij al gevaccineerd tegen de griep?

Deze winter wordt een gelijkaardig griepseizoen verwacht als vorig jaar. Griepvaccinatie blijft dan ook een aanrader voor iedereen die aan een chronische ziekte lijdt. Mensen met diabetes, hart- en vaatziekten of longziekten zijn extra gevoelig aan de complicaties van griep en laten zich best vaccineren.

Ook zwangere vrouwen die in oktober of november drie maanden zwanger zijn laten zich best vaccineren, want griep tijdens de zwangerschap kan ernstige complicaties veroorzaken bij moeder en kind. Zwangere vrouwen kunnen veilig gevaccineerd worden omdat het griepvaccin geen actief virus bevat en je dus niet kan besmetten.

Hoewel één van de aangekondigde griepvirussen minder de 65-plussers ziek maakt laten ze zich toch best vaccineren omdat er nog twee andere virussen kunnen circuleren. Zeker als je aan bovengenoemde chronische ziekten lijdt of in een rusthuis of ziekenhuis verblijft, is vaccinatie wenselijk.

Twijfel je of vaccinatie voor jou nuttig is, vraag dan raad aan je huisarts of apotheker. De maanden oktober en november zijn de voorkeursmaanden voor vaccinatie omdat het een tweetal weken duurt vooraleer het vaccin bescherming biedt en griep toch al vanaf kerstmis kan toeslaan.

Meer informatie over griep en griepvaccinatie vind je op www.griepvaccinatie.be.

FG_AUTHORS:

Read more http://www.oostende.be/nieuwsdetail.aspx?id=7328