Fout
  • Het template voor deze weergave is niet beschikbaar. Neem contact op met de websitebeheerder.

Home

Stedelijke kinderopvang presenteert heen-en-weerschriftjes

Bedoeling van het schriftje is om ouders nauwer te betrekken bij de werking van de onthaalouders of het kinderdagverblijf. Het reist dan ook elk dag mee in de verzorgingstas van de kinderen. Als ouder wil je immers graag weten hoe je kind zich voelt in de opvang.  Wat heeft je peuter gegeten en wanneer heeft hij een dutje gedaan? Heeft je baby goed geslapen of net veel geweend? Weten dat hun kind zich goed voelt in de opvang, stelt ouders gerust.

Via een praktisch en kindvriendelijk schriftje met aanvinkvakjes wordt bijgedragen tot een vlottere en aangenamere communicatie tussen ouders  en onthaalouders of verzorgende medewerkers. Het biedt ook een antwoord op de huidige praktische moeilijkheden van het volgboekmapje.

Dagelijks vult de onthaalouder of de verzorgende medeweker het heen-en-weerschriftje aan. Ook ouders kunnen interessante weetjes of vragen neerpennen die het voor begeleiders makkelijk maakt om de opvoeding in de opvang en thuis op elkaar af te stemmen. Ook de ontwikkeling van de kinderen kan via het schriftje eenvoudig aan elkaar gecommuniceerd worden.

FG_AUTHORS:

Read more http://www.oostende.be/nieuwsdetail.aspx?id=7101